‘Spreken in het Engels kostte me altijd veel moeite. Ik had het gevoel dat ik de juiste woorden niet kon vinden. Dankzij de persoonlijke aanpak van Christien gaat dat nu veel gemakkelijker’. Henk Plessius, opleidingsmanager ICT, Hogeschool Utrecht.

‘Ik heb veel opgestoken van Christien. Vooral door haar praktische benadering van het schrijven en presenteren in het Engels. Bovendien wist zij met haar warme persoonlijkheid en scherpe verstand een sfeer te creëren waarin je spelenderwijs leert en ook nog bereid bent je extra in te spannen’. Gerard Smit, docent-onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht.

‘De deelnemers zijn unaniem positief over de cursusleider en haar didactische kwaliteiten. Woorden die vallen zijn: geduldig, helder, precies, scherp, warm en behulpzaam’. Evaluatierapport Academic Writing voor Promovendi, Faculteit Geesteswetenschappen, UU.

‘De hoofdredacteur van Early Science and Medicine was erg te spreken over de veranderingen in mijn artikel. Hij heeft er niets substantieels meer aan veranderd. Vooral je advies om de inleiding korter te maken, om overgangszinnen in te voegen, om topic sentences te schrijven en meer variatie in het taalgebruik aan te brengen, heeft een groot verschil gemaakt. Ik vond het echt knap dat je mijn individuele probleempunten zo goed kon identificeren.’ Saskia Klerk, Departement Natuur en Sterrenkunde, UU.

‘Christien Franken is erg goed en weet precies die knoppen bij je in te drukken die ervoor zorgen dat je je het Engels snel eigen kunt maken! Daarbij is ze heel secuur en ontzettend aardig. Ze heeft mij al meerdere keren getraind in het voorzitten van bijeenkomsten in het Engels, met succes!’. Gert-Jan Jansen, gespreksleider.

‘Ik kan Christien van harte aanbevelen. Ik heb haar in de arm genomen ter voorbereiding van een tweedaags Engelstalig congres. Christien is bij me langs geweest in Den Haag, ze had zich vooraf goed ingeleefd en al Engels pratend werd ik toegerust om de klus te klaren. Ze liet bovendien een taalboekje en handige hand-outs achter’. Stefan Weijers, dagvoorzitter.